Haberler

Interactive digital experiences are continually
Sosyal medya içerik yönetimi
19 Haziran 2019

Sosyal medya içerik yönetimi

  Büyük küçük bütün şirketlerin, sosyal medyanın bu gücünün farkında olması sebebiyle dijital pazarlama alanında kendilerine oldukça geliştirmeye çalışmak tırdırlar. Ancak sosyal medya kullanıcıların karşısına çıkan bu kalabalık tabloda şirketlerin kendilerini belli etme imkânları çok düşüktür. Bunu için kulağa sıradan bir gibi değil değişik gelebilmelidir. Devamlı olarak yeni bir paylaşamınız yoksa içerikleriniz yenilenmiyorsa marka tanıtımız güncel değilse ne yazık ki sosyal medyada yerinizi iyi bir seviyede tutmamız mümkün değildir. Bunu engellemek amaçlı sosyal medyayı sosyal medyayı çok aktif kullanarak yaratıcı şekilde içerik sunuyor olabilmeniz gerekmektedir.

  İÇERİKTE FOTOĞRAF VE VİDEO KULLANIMI

Sosyal medyanın en can alıcı noktası görselliktir. Bütün çalışmaların başında ilk abadım göz atmaktan geçer bu sebeple fotoğraf ve video kullanımı sosyal medyadaki etkinliğin en önemli parçalarıdır. Fotoğraf kullanılan sosyal meday6 içeriklerinde fotoğraf kullanılmayanlara oranla yüzde 70 üzerinde etkileşim oluşturmak bilinmektedir. Yine mobil sistemlerde ilk etapta karşımıza çıkanın, fotoğraflar olmaması sebebi ile bütün içeriklerinizi paylaşıma sunduğunuzda en dikkat çekici ve göze çarpan imajları kullanmanız çok büyük katkı sağlayacaktır. Tabi bunu yanında memleketimizde büyük bir kitlenin videolar eşliğinde yaşam sürdüğünü göz önüne alırsak da kendinizi tanıma amaçlı en etkili sosyal medya içeriğini videolar olduğunda düşünebilirsiniz.

 

  UYGUN ADIM İÇİN DOĞRU ZAMAN

Sosyal medyada doğru zaman kavramı görecelidir. Illaki bir tespit yapmak gerekiyorsa bunu ancak analizler yaparak çözümlemek mümkündür. Esasında bu analizin temelini oluşturan hedefinizde bulunan kitlenin hangi zaman diliminde sosyal medyayı aktif olarak kullandığını tespit edilmesidir. Örneğin sektörünüzle ilgilenen kesimin aktif olarak sosyal medyayı kullanmadığı saatlerde, kendinizi tanıtıcı içeriği sosyal medyaya yansıtmanız size kar sağlayacak kesime erişim engeli sağlar.

  HER ZAMAN REKLAM OLMAZ

Devamlı aynı reklamların döndüğü bir sosyal ağ zamanla itici hal alır. Bu nedenle insanları amaçtan uzaklaştırmadan keyiflerini bölmeyecek şekilde gerekli zamanlarda gerekli mesajlar verile bilmelidir.