Haberler

Interactive digital experiences are continually
Web tasarımı ve müşteri memnuniyeti
30 Ekim 2019

Web tasarımı ve müşteri memnuniyeti

WEB Tasarım Nedir?

Web tasarımı, müşterilerin ya da kişilerin ürünlerini, yaptıkları herhangi bir hizmeti internet ortamında en güzel şekilde sunabilmelerine olanak tanıyan bir yazılım hizmetidir. Web tasarımı ile kişiler istedikleri ürünleri ya da vermiş oldukları hizmetleri, web ortamında görsellik ve çeşitli sekmeler eklenerek müşterilerin taleplerine cevap verebilecek detayların eklenmesi mümkündür. Özellikle artık günümüzde insanların çoğunluğu her türlü işini ya da alışverişini internet ortamında yapmayı tercih etmektedir. İnternetin getirmiş olduğu rahatlık ve imkanlar insanları daha fazla bu ortama çekmektedir. Durum böyle olunca tabi ki web sitelerinin içeriği, görsel olarak kişilerin gözüne nasıl hitap ettiği gibi konular daha fazla önem verilmesi gereken bir durum haline gelmiştir. Web tasarımda bu aşamada birçok müşterinin ve kişilerin de yardımcısı olmaktadır. Bir web sitesi üzerinde bir şeyleri sunmak ve bunları satmak isteyen kişiler iyi bir web tasarımı ile arama motorlarında sitesinin en üstte çıkmasını, müşterilerinin web sitesi içinde sıkılmadan uzun saatler gezinmesini ve daha fazla satış yapmasını sağlayabilmektedir. Bu nedenle gelişigüzel bir web tasarımı ile dizayn edilmiş bir web sitesi yerine, kaliteli ve bu işi bilen bir kişiye yaptırılmış bir web tasarımının kullanılması tavsiye edilmektedir.

Web Tasarım Firmasında Olması ve aranması Gereken Özellikler Nelerdir?

Web tasarımın ne kadar önemli olduğunu ve satışlarımız üzerinde ne kadar etkili olduğunu kısaca yazmıştık. Web tasarımı bu kadar önemli iken müşteriler kendi web sitelerinin web tasarımını yapacak firmaları neye göre seçecekler ya da firma nasıl olmalıdır biraz da bundan bahsedelim. Bildiğiniz gibi web tasarım firmaları teknolojinin gelişmesi ve internete bağımlılığın artması ile talep gören firmaların başında gelmektedir. Piyasada kaliteli firmaların yanında bu işe yeni atılmış, tecrübesiz firmalarda yer almaktadır. Durum böyle olunca bazı müşteriler ne yazık ki deneyimsiz firmalar tarafından mağdur olabilmektedirler. Bu yüzden kaliteli bir web tasarım firmasında olması gereken bazı özellikler vardır.

Deneyim

Öncelikle bir web tasarım firmasında çalışan personellerin ne kadar deneyimli olduğu ve bu işi ne zamandır yaptığı oldukça önemlidir. Bunun nedeni web tasarım işi hemen öğrenilecek bir işmiş gibi duruyor olsa da kaliteli tasarımların ortaya çıkabilmesi için tecrübe ve birikim gereklidir. Tecrübe ve birikimi olmayan kişiler tarafından yapılan tasarımlar ne yazık ki çoğu basit ve kötü olmaktadır.

Müşterilerin Memnuniyeti

Bakılacak diğer bir husus ise firmadan web tasarım hizmeti alan müşterilerin ne kadarının memnun kalıp kalmadığıdır. Firmaya diğer müşteriler tarafından yapılmış olan yorumlar değerlendirilmeli, ön bir bilgi sahibi olunmalıdır. Bilinmelidir ki firmaların en güvenilir referansları müşterileridir. Genel yorum ve memnuniyet oranı göz önünde bulundurulmalı, web tasarım hizmeti ona göre alınmalıdır.

Firmanın Donanımı

İyi bir web tasarımı için firmaların gerekli olan bütün alet, ekipman ve donanımı bulunduruyor olmaları oldukça önemlidir. Web tasarımı için kullanılan bilgisayarların ve ekipmanların kalitesi bile tasarımın ne kadar iyi olacağını etkilemektedir. Yetersiz donanıma sahip olan firmaların ortaya profesyonel bir iş çıkarmaları zor olacaktır.

Firmanın Güvenilirliği

Web tasarım firmalarında aranması ve bulunması gereken diğer bir özellikte güvenilir olmasıdır. Müşterisine güven vermeyen ve yarı yolda bırakan firmalar her zaman dipte kalmaya mahkumdur. Bu nedenle firmalar ile web tasarımdan önce irtibat kurulmalı, ön görüşme yapılmalıdır. Her detay konuşulmalı gerekirse sözleşme imzalanmalıdır. Web tasarımı işi teslim edildikten sonra herhangi bir sorun çıkması halinde firma geri çekilmemeli sorun çözümünde müşterisine yardımcı olmalıdır. Memnuniyetini ve takdirini kazanmalıdır.

Fiyat

Tabi ki müşterilerin diğer dikkat etmesi gereken bir konuda web tasarımın ücretinin makul olmasıdır. Web tasarıma eklenen her detay fiyatı artırıyor olsa da müşteriye yapılabilecek en uygun fiyat yapılmalı, fiyatlandırmada detaylar konusunda müşteriler bilgilendirilmelidir.